Lezingen

Lezing: 13 juni 2022: Wederopbouw
Dit jaar 75 wederopbouw van Rotterdam herdacht. De tweede lezing van SHHS in 2022 zal gaan over de wederopbouw van Rotterdam, in het bijzonder over de wederopbouwwijken Schiebroek en 110-Morgen.  Spreker is Paul Groenendijk van het 'Platform Wederopbouw '.

Hillegondakerk: Maandag 13 juni 2022. Inloop 19.30 uur, lezing 20.00 uur, hapje en drankje 21.15 uur, afsluiting 22.00 uur.
De bijeenkomsten zijn gratis, aanmelden is gewenst, maar niet vereist. 

In verband met het vervallen van lezingen door corona publiceerde SHHS in 2020 en 2021, in samenwerking met de Vereniging Stedebouwkundig Wijkbehoud, in het blad "Tussen Wilgenplas & Rotte" artikelen over historische onderwerpen in ons gebied.
In 2022 wordt dit voortgezet.

  LEZINGEN ARCHIEF  

Exposities

Hal gebiedskantoor
Vanaf 4 oktober 2021 is in de hal van het gebiedskantoor Hillegersberg-Schiebroek, Argonautenweg 23, een kleine expositie met foto's over de opgravingen in 1991 in het Terbregsepark met vondsten uit de Midden-Late IJzertijd (400-200 jaar voor Christus). 

Bezoekersruimte gebiedskantoor
In de bezoekersruimte van het gebiedskantoor Hillegersberg-Schiebroek is een permanente expositie in een drietal vitrines van historisch materiaal van Hillegersberg, Schiebroek en Terbregge.

Huis van de wijk Arcadia
In het restaurant van het 'Huis van de wijk' Laurens Arcadia, Apollostraat 270, Rotterdam-110-Morgen o.a. een vitrine met voorwerpen uit oud-Hillegersberg en Schiebroek.

  EXPOSITIES ARCHIEF  

Publicaties

Boeken te koop
De stichting is betrokken bij de hierna volgende boeken. Voor nadere informatie over de inhoud, prijs e.d., zie: Publicaties.


SIEM VAN DEN HOONAARD -
door Frans van Duijn (2020)

EEN EEUW KLEIWEGKWARTIER -
door Henk Koetsveld (2019). Dit boek is uitverkocht, maar er is een digitale versie beschikbaar.

EN VOOR MIJ EEN FLES SUNRISE! -
door Marcel Hendriks (2018)

HERMAN BIELING - 
door Jan Cees van Duin

BOUWERS & BOTTELAARS -
door Jan Cees van Duin

OVERIGENS:
SCHIEBROEK DOET MEE! -
door Margot Leeninga

Voorts: De stichting heeft een bibliotheek met 'alle' boeken die betrekking hebben op Hillegersberg en Schiebroek.

BOEKEN TE KOOP