Lezingen

1 oktober 2019
Henk Koetsveld zal op dinsdag 1 oktober om 20.00 uur een lezing geven in boekhandel Maximus over zijn eind september te verschijnen boek "Een eeuw Kleiwegkwartier".
NADERE GEGEVENS VOLGEN.

Dit is de derde en daarmee laatste lezing van 2019.

3 februari 2020
SHHS organiseert traditioneel op de 1e maandag in februari de "Van den Hoonaardlezing" over een geschiedkundig onderwerp betreffende Hillegersberg en/of Schiebroek.
NADERE GEGEVENS VOLGEN

  LEZINGEN ARCHIEF  

Exposities

Hal gebiedskantoor
Vanaf 1 mei 2019 is in de hal van het gebiedskantoor Hillegersberg-Schiebroek, Argonautenweg 23, een kleine expositie met fotomateriaal over de Hillegondakerk te Hillegersberg.

Bezoekersruimte gebiedskantoor
Vanaf 5 november 2018 is er in de bezoekersruimte van het gebiedskantoor Hillegersberg-Schiebroek, Argonautenweg 23, een permanente expositie in een drietal vitrines van historisch materiaal van Hillegersberg, Schiebroek en Terbregge.

Huis van de wijk Arcadia
Vanaf 28 mei 2019 is in het restaurant van het 'Huis van de wijk' Laurens Arcadia, Apollostraat 163, Rotterdam-110-Morgen en kleine expositie van foto's van de Sunrise limonadefabrieken in Hillegersberg en Schiebroek alsmede is er vitrine met voorwerpen uit oud-Hillegersberg.

  EXPOSITIES ARCHIEF  

Publicaties

De stichting is betrokken bij de volgende boeken:

BOUWERS & BOTTELAARS
door Jan Cees van Duin (2016)

HERMAN BIELING
door Jan Cees van Duin (2017)

EN VOOR MIJ EEN FLES SUNRISE!
door Marcel Hendriks (2018)

EEN EEUW KLEIWEGKWARTIER
door Henk Koetsveld (verwacht: september 2019)

Nieuwe publicatie over Hillegersberg-Schiebroek:
RET op de Kleiweg, toen, nu en later (2019), verhalen van bijna 60 jaar RET op de Kleiweg naar aanleiding van de totale vernieuwing van de werkplaats.

  OVERIGE PUBLICATIES