Lezingen

Lezing: 27 september  2021
SHHS organiseert jaarlijks drie lezingen. Traditioneel op de 1e maandag in februari de "Van den Hoonaardlezing". De lezing is in verband met corona verplaatst naar 27 september 2021.
Jurrien Moree zal spreken over de "Archeologie in Hillegersberg". Plaats: Hillegondakerk, 20.00 uur (19.30 uur inloop).  De toegang is gratis.

Deelnemers moeten bij binnenkomst de QR-code van inenting tonen (op de mobiele telefoon via de corona-app of met een papieren print ervan) of een actuele negatieve Covid-test. Bij de ingang van de Hillegondakerk wordt hier op gecontroleerd; alleen op deze wijze voldoet deze locatie aan de landelijke regels. 

In verband met het vervallen van lezingen door corona publiceert SHHS, in samenwerking met de Vereniging Stedebouwkundig Wijkbehoud, in het blad "Tussen Wilgenplas & Rotte" artikelen over historische onderwerpen in ons gebied.
Verschijningsdata: nov. 2020, mei 2021 en nov. 2021.

  LEZINGEN ARCHIEF  

Exposities

Hal gebiedskantoor
Vanaf 7 januari 2020 is in de hal van het gebiedskantoor Hillegersberg-Schiebroek, Argonautenweg 23, een kleine expositie met foto's van werk van de Hillegersbergse edelsmid Siem van den Hoonaard (1900-1938).

Bezoekersruimte gebiedskantoor
In de bezoekersruimte van het gebiedskantoor Hillegersberg-Schiebroek is een permanente expositie in een drietal vitrines van historisch materiaal van Hillegersberg, Schiebroek en Terbregge.

Huis van de wijk Arcadia
In het restaurant van het 'Huis van de wijk' Laurens Arcadia, Apollostraat 270, Rotterdam-110-Morgen o.a. een vitrine met voorwerpen uit oud-Hillegersberg en Schiebroek.

  EXPOSITIES ARCHIEF  

Publicaties

Boeken te koop
De stichting is betrokken bij de hierna volgende boeken. Voor nadere informatie over de inhoud, prijs e.d., zie: Publicaties.


SIEM VAN DEN HOONAARD -
door Frans van Duijn (2020)

EEN EEUW KLEIWEGKWARTIER -
door Henk Koetsveld (2019)
[digitale versie]

EN VOOR MIJ EEN FLES SUNRISE! -
door Marcel Hendriks (2018)

HERMAN BIELING - 
door Jan Cees van Duin

BOUWERS & BOTTELAARS -
door Jan Cees van Duin

OVERIGENS:
SCHIEBROEK DOET MEE! -
door Margot Leeninga

Voorts: De stichting heeft een bibliotheek met 'alle' boeken die betrekking hebben op Hillegersberg en Schiebroek.

BOEKEN TE KOOP