Nieuws van het afgelopen najaar

Wetenwaardigheden van toen 

Nieuwe naam

20 april 2019
De Stichting Histories Hillegersberg (SHH) gaat met een nieuwe naam door het leven: "Stichting Historisch Hillegersberg Schiebroek", kortweg "SHHS". 

Er zijn twee redenen voor de naamswijziging. Allereerst was een wens Schiebroek een plaats te geven naast Hillegersberg. En: "histories" werd niet begrepen. Beter Nederlands is "historisch".

Ook is het webadres vernieuwd: "www.shhs.nl". Uiterlijk begin 2020 zullen de statuten zijn aangepast.

  Bekijken  

Schenking oude foto's

7 januari 2019
De historische commissie van de Vereniging Terbregge's belang heefteen aantal oude foto's van Hillegersberg overgedragen aan de Stichting Histories Hillegersberg.

Het betreft vooral verschillende foto's van het gemeentebestuur van Hillegersberg kort voor de overgang van de gemeente naar Rotterdam.

Daarnaast enkele bijzondere foto's zoals bovenstaande. Wie heeft over deze foto enige informatie (mensen, lading, datum, e.d.)?

  Bekijken  

"En voor mij een fles Sunrise!”

12 december 2018
Op 12 december 2018 verscheen: “En voor mij een fles Sunrise!,” een boek over de van 1938-1978 in Hillegersberg en Schiebroek gevestigde limonadefabriek  Sunrise.

Het boek is geschreven door Marcel Hendriks en is een vervolg op het in december 2016 verschenen boek “Bouwers & Bottelaars” van Jan Cees van Duin. 

  Bekijken  

Responsive website online

7 december 2018
In november 2018 is er hard gewerkt aan de nieuwe "responsive website".
De oude html-site is  vervangen door een gebruiksvriendelijke website, waarbij de inhoud zich automatisch aanpast naar scherm van het apparaat waarop de website wordt geraadpleegd.

Ook u kunt bijdragen: als u  geïnteresseerd bent in de geschiedenis van Hillegersberg-Schiebroek of u beschikt over peroonlijke documenten, afbeeldingen of verhalen, dan kunt u contact opnemen met de stichting.

  Bekijken  

Schenking Maarten Dijkshoorn

30 september 2018
In juni 2018 ontving de Stichting Histories Hillegersberg een schenking van foto's en ander 'matereriaal' van het voormalige raadslid en wethouder van Hillegersberg: Maarten Dijkshoorn.

Mogelijk dat dit nog zal leiden tot een publicatie en/ of een kleine expositie over Maarten Dijkshoorn.

  Bekijken