SHHS biedt een terugblik in de tijd

Hillegersberg en Schiebroek kennen een rijke historie. SHHS geeft u graag een inkijkje.

Doelstelling

De Stichting Histories Hillegersberg is opgericht op 10 september 2012. De naamswijziging naar 'Stichting Historisch Hillegersberg Schiebroek' is in 2020 notarieel vastgelegd.

De stichting heeft tot doel het onderzoeken, beheren en tentoonstellen van geschriften en beeldmateriaal over Hillegersberg en Schiebroek, zijn inwoners en allen die als betrokkenen kunnen worden beschouwd.

De stichting bouwt voort op het werk van Chris van den Berg. Hij werd op 8 oktober 1935 benoemd tot conservator van het gemeentearchief van Hillegersberg en was verantwoordelijk voor het 'prentenkabinet'. Ook was hij voorzitter van de op 9 maart 1940 opgerichte 'Vereeniging Oud-Hillegersberg en Rotterban'.

STATUTEN

Activiteiten

De stichting organiseert lezingen, tentoonstellingen, beheert deze website en slaat daar geschiedenis van Hillegersberg en Schiebroek op.

Terbregge is onderdeel van Hillegersberg. Voor geschiedenis en activiteiten wat betreft Terbregge wordt verwezen naar met de Historische Commissie van de Bewonersorganisatie Terbregge's Belang. Ook nauw wordt samengewerkt met de Vereniging Stedebouwkundig Wijkbehoud en de Stichting Rotterdam is vele Dorpen.

De stichting heeft een bestuur en kent donateurs. Financiële steun aan de stichting wordt zeer op prijs gesteld (en is noodzakelijk voor haar voortbestaan). Word donateur!

BESTUUR

Kennis & Materiaal

Het stichtingsbestuur is zeer geïnteresseerd in kennis en in materiaal zoals oude foto's, speldjes, medailles en boeken over Hillegersberg en Schiebroek.

Het bestuur luistert heel graag en tekent het verhaal graag op. Heeft u materiaal? Wij maken graag een foto, kopie of een scan, of krijgen het materiaal in bezit.

Dit materiaal kunnen we mogelijk ten toon stellen, zodat iedereen die dat wil van de kennis en van het materiaal kan genieten!

Weet u het?
Regelmatig komen we een dingen tegen waarvan we niet precies weten wie, wat of waar het is. Klik hier en u komt op de pagina met afbeeldingen waar wij vraagtekens bij plaatsen. Misschien herkent u iets?

  CONTACT