Voorwerpen en curiosa

Voorwerpen
Uit het verleden van Hillegersberg en Schiebroek zijn op verlerlei terrein voorwerpen te vinden, unieke voorwerpen en voorwerpen die in massa werden gemaakt. Bij het Stadsarchief Rotterdam (STAR) en het Museum Rotterdam zijn verschillende unieke historische voorwerpen uit Hillegersberg en Schiebroek. Zo is er de keten die bij officiële gelegenheden werd gedragen door de burgemeester van Hillegersberg bij het STAR. Bijzonder zijn ook bodemvondsten bij het baggeren van de Bergse Plassen door het waterschap.

Curiosa 
In beperkte oplage zijn bijvoorbeeld beeldjes van Hillegonda gemaakt: een verkleinde vorm van het beeld dat in de Bergse Dorpsstaat staat. Deze beeldjes zijn destijds verkocht ter mede-financiering van het grote beeld. In massa-oplage zijn bijvoorbeeld gasmunten, theelepeltjes, sigarenbandjes, of speldjes van locale voetbalverenigingen gemaakt.

Selectie
Een selectie van de voorwerpen, al dan niet in het bezit van de Stichting, wordt hier weergegeven. 

Overige afbeeldingen
Op afzonderlijke pagina's staan oude foto's straatbeelden en van individuele bouwwerken, enerzijds van bestaande monumenten (rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en monumentwaardige panden) anderzijds van bestaande en niet meer bestaande historische gebouwen. Op andere pagina's staan scans en foto's van historische kaarten, documenten, prenten, gebeurtenissen, verkeer en vervoer, recreatie, scholen, werk, kerken en mensen van aanzien.

Hillegersberg

Gasmuntje van het Gemeente Gasbedrijf Hillegersberg

  Bekijken  

Hillegersberg

Kist Groene Kruis Ontsmettingsdienst Hillegersberg 

  Bekijken  

Hillegersberg

Kist Groene Kruis Ontsmettingsdienst Hillegersberg 

  Bekijken  

Hillegersberg

1934 Tegeltableau aangeboden aan Van Kempen bij zijn 25-jarig jubileum als burgemeester van Hillegersberg

  Bekijken  
1936 Penning Zwarte Plasje vz

Hillegersberg

1936 Penning SportVereniging Hillegersberg (Zwarte Plasje). Ontwerp: Herman Bieling. Uitgegeven als prijs bij wedstrijden. Met inscriptie op achterzijde: tussen (tenminste) 27-07-19 en 28-11-36

  Bekijken  
HHSK Bodemvondsten Bergse Plassen k

Hillegersberg

Bodemvondsten in de Bergse Plassen (Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard)

  Bekijken  

Hillegersberg

1954 Vaandel Nederlandse Christen Vrouwenbond (NCVB) Hillegersberg Schiebroek

  Bekijken