Iepenlaan en Elzenlaan

In de periode 1932-1935 werden o.a. de Iepenlaan (na 1941: Ribeslaan) en de zuidzijde van de Cipreslaan (Na 1941: Elzenlaan) gebouwd. Het was een economisch moeilijke tijd, met wervende folders werd getracht de huizen aan de man te brengen: "Mooi en goedkoop wonen te Schiebroek!". De Maatschappij van onroerend goed 'Vooruitstrevend' schreef dit in 1932 ten behoeve van de verkoop van te bouwen woningen aan de "Elsenlaan en de Iepenlaan".

"Te Schiebroek, in een rustige en fraaie buitenwijk, onmiddellijk bij Rotterdam gelegen, kunnen wij u aanbieden mooie en fraaie heerenhuizen, met den bouw waarvan wij inmiddels zijn begonnen. De panden zijn gelegen aan de Elsenlaan en de Iepenlaan in het fraaie Adrianalaankwartier te Schiebroek in den onmiddellijke nabijheid van het Plaswyckpark met Rosarium, Dierenpark, Tennisbanen en Kinderspeeltuin met haar Zwembad, Tennisbanen en Sportterrein. In deze werkelijk mooie omgeving kunnen wij voor abnormaal lage prijzen woningen afleveren, waarbij naast solidariteit rekening zal worden gehouden met de grootst mogelijke geriefelijkheid. Een ander voordeel dat het wonen in Schiebroek u biedt, zijn de lage belastingen. Wat betreft de verbinding met Rotterdam, zijn de panden zeer gunstig gelegen. Door de uitstekende T.O.D. busonderneming wordt een geregelde tienminutendienst onderhouden tusschen Rotterdam (Hofplein) en Schiebroek (Adrianalaan).".

De panden aan de Iepenlaan en Elzenlaan waren te koop voor zo'n 7.000 gulden. De architect van deze panden was M. Tuns. In de folder stonden prachtige plattegronden en tekeningen.

Projectnaam

1932 Folder Elsenlaan en Iepenlaan

Projectnaam

1932 Folder Elsenlaan en Iepenlaan blz. 1

Projectnaam

1932 Folder Elsenlaan en Iepenlaan blz. 2

Projectnaam

1932 Folder Elsenlaan en Iepenlaan blz. 3

Projectnaam

1932 Folder Elsenlaan en Iepenlaan blz. 4

Projectnaam

1932 Folder Elsenlaan en Iepenlaan blz. 5

Projectnaam

1932 Folder Elsenlaan en Iepenlaan blz. 6

Projectnaam

1932 Folder Elsenlaan en Iepenlaan blz. 7

Projectnaam

1932 Folder Elsenlaan en Iepenlaan blz. 8

Projectnaam

1932 Folder Elsenlaan en Iepenlaan blz. 9