Cornelis (Kees) de Voogt

(1893-1973)

Kees de Voogt, geboren op 12 december 1893 in Rotterdam, was kunstschilder, aquarellist en restaurator. Hij schilderde havengezichten, stadsgezichten, landschappen en stillevens.

Kees de Voogt was lid van de Rotterdamse Kunstenaars-Sociëteit (RKS). Hij overleed op 13 december 1973 in Rotterdam.

Kees de Voogt opent namens de RKS de tentoonstelling van de RKS in Museum Boijmans (maart 1938)

Kees de Voogt in Schiebroek

Kees de Voogt woonde aan de Hoofdlaan in Schiebroek. Dit was de belangrijkste laan in het oude dorp Schiebroek. Vlak bij deze laan stond het oude uit 1875 daterende raadhuis dat tot 1930 heeft dienstgedaan. De gemeentebesturen van Schiebroek en Hillegersberg gaven verschillende opdrachten aan De Voogt.

Bij de huldiging van de wethouder Openbare Werken van Schiebroek, J. van der Eijk, bij zijn 12 1/2 jaar wethouderschap in 1936 kreeg hij een schilderij van Kees de Voogt aangeboden. In 1937 kreeg de gemeenteontvanger J. Kluit uit handen van de Hillegersbergse burgemeester Van Kempen bij zijn 25-jarig ambtsjubileum een schilderij van De Voogt. Toen Maarten Dijkshoorn 40 jaar gemeenteraadslid van Hillegersberg was, kreeg hij eveneens een groot schilderij dat De Voogt in opdracht van de gemeente had gemaakt.

Kees de Voogt was een actieve burger van Schiebroek. Hij was o.a. voorzitter van de oudercommissie van de openbare school aan de Bilderdijkstraat (nu: Koraalstraat) en lid van de jury van de EHBO-vereniging.

Kees de Voogt, Boschweg k

Kees de Voogt

1936 Boschweg, net over de grens van Hillegersberg in Kralingen. De molen is de Boezemmolen 8 nabij het Kralingse Verlaat, onttakeld in 1951, romp afgebrand in 1972 en gesloopt in 1976.

  Bekijken