Bedrijventerrein Schiebroek

(1950 - heden)

IN BEWERKING
Er zijn kleine bedrijfsterreinen als de Meidoornhof en Lupinehof. Voor bedrijvigheid die geen hinder voor omwonenden veroorzaakt. Voor bedrijven die mogelijk hinder veroorzaken wordt het bedrijventerrein Schiebroek aan het eind van de Adraianalaan aangewezen.

De eerste bedrijven vestigden zich op het bedrijventerrein Schiebroek is in de jaren ’50. Zo vestigden zich de huidige ‘speciaal’drukkerij Royal Sens (opgericht als Stadler & Sauerbier), instumenten- en apparatenfabriek N.V. 't Hart en de Sunrise Limonadefabriek. Tot de dag van vandaag komen er nieuwe bedrijfsgebouwen tot stand.

De ontwikkeling van het gebied is beperkt door milieu-omstandigheden. In de eerste plaats Rotterdam The Hague Airport: het terrein ligt direct onder de aanvliegroute. In de tweede plaats de naastgelegen Hofplein-spoorlijn, thans randstadrail.

Karakteristie bedrijven op het bedrijventerrein Schiebroek

Sunrise Limonadefabriek (1958-1978)
Weegbreestraat
p.m.

Isolectra (1975 - 1995)
Dovenetelstraat 25
In 1975 startte de handelmaatschappij Isolectra op het bedrijventerrein Schiebroek in de Dovenetelstraat 25. Het pand is nu een bedrijfsverzamelgebouw met o.a. Kookstudio 25. Isolectra vertegenwoordigde fabrieken die gespecialiseerd waren in elektrotechniek. Isolectra had toen ca. 70 werknemers en was een van de grotere werkgevers in Schiebroek. In het pand was een showroom met ruim 300 m2 expositieruimte. Producten waren o.a. telefoonbeantwoorders en codeerapparatuur. Isolectra was o.a. toeleverancier van KPN voor telefoons en ontwikkelaar van de ‘valbladaanwijzers’ op de NS-stations en van de eerste treinkaartjesautomaten. In 1995 werd Isolectra overgenomen door de TKH groep. Isolectra verhuist naar Capelle aan den IJssel en is nu gevestigd op de Wilhelminapier.

Bedrijventerrein SchiebroekIsolectra, Dovenetelstraat 25

ca. 1980. Het bedijfspand (buitenzijde).

Bedrijventerrein SchiebroekIsolectra, Dovenetelstraat 25

ca. 1980. Het bedijfspand (interieur: showroom)

Bedrijventerrein SchiebroekIsolectra, Dovenetelstraat 25

ca. 1980. Het bedijfspand (interieur: showroom/ presentatieruimte).