Schiebroek kreeg wel een mooi recreatiegebied: De Wilgenplas, een plas die het gevolg was van de afgraving voor de aanleg van de Hofplein-spoorlijn. De Hillegersbergse ontwikkelaar A. Poot realiseerde daar in 1931 een groot openluchtzwembad en een lunapark.
Het zwemmen en zonnebaden was echt een groot succes: 100.000 bezoekers in het seizoen. Tijdens de oorlog was het zwembad gesloten. Daarna werd het zwaembad weer geopend. Het bleef tot 1960. Nu is het een openbaar recreatiegebiedje.
De Hillegersbergse ontwikkelaar A. Poot maakte in 1931 van de Wilgenplas een openluchtzwembad van 300 x 120 meter met een wandelboulevard met 1800 kleedhokjes, met lig- en sportvelden met allerlei turntoestellen. Met een oppervlakte van 35.000 m2 werd dit het grootste zwembad van Nederland. In het openluchtzwembad waren vlotten aangebracht en in het midden was een grote drijvende speelbal. De lengte van de vlonders rondom bedroeg meer dan een kilometer. Er was een duiktoren van tien meter hoogte en twee duikplanken van drie meter.
Poot legde een heel lunapark aan. Op 14 mei 1932 werd het grote lunapark geopend door burgemeester Dhont. Het park had een achtbaan met een hoogte van 20 meter en een lengte van 158 meter. Er was een auto-skooter, de schiettent "Zum tolle Christian" en de cirkel des doods met een Engelsman in zijn adembenemende ritten. In totaal waren er 75 "attracties van meest modernen aard". En natuurlijk kon je op verschillende plekken wat eten en drinken, zoals in het Duitse bierhuis "Ober Bayern".
Door de grote toestroom van bezoekers werd aan de Hofpleinlijn op 15 mei 1933 de halte "Wilgenplas" gebouwd; deze kwam in de plaats van de halte Adrianalaan. Ook bus S van de TOD kwam bij de Wilgenplas. Er werden stallingen voor fietsen, motoren en auto's aangelegd.
In 1933 zijn er twee 50-meterbaden gebouwd, waar op 22 juli 1934 twee Nederlandse record werden gezwommen: Rie Mastenbroek op de 400 meter vrije slag en Wily den Ouden op de 100 meter. Er was een restaurant en er waren diverse kermisattracties. Het park bood, in deze crisisjaren, ook veel zeer welkome werkgelegenheid, zowel bij de aanleg als bij het beheer.
Het lunapark draaide met groot verlies, de schuldeisers van Poot vroegen zijn faillissement aan. Het lunapark moest sluiten. Het zwemmen en zonnebaden was echt een groot succes (100.000 bezoekers in het seizoen), Poot ging daarmee door.
In 1932 was even ten noorden van het attractiepark een voetbalstadion voor Xerxes gekomen. Ook het stadion was een initiatief van ondernemer Poot. Het stadion had 32.000 plaatsen en was na het Olympisch Stadion het grootste stadion van Nederland. Xerxes kreeg het stadion niet vol, ook hier vroegen de schuldeisers het failissement aan. Op 18 april 1940 vond de publieke verkoping plaats van "Ontspanningsoord De Wilgenplas" met o.a. drie geweldige zwembassins en lunapark, alsmede voetbalstadion Xerxes.
Tijdens de oorlog was het zwembad gesloten, maar het ging na de oorlog weer direct open. Het bleef nog 15 jaar open: in 1960 werd het bad definitief gesloten. Dit omdat de ziekte van Weil was uitgebroken. Het bad werd ontmanteld. In 1967 werd zelfs een deel van de plas gedempt om plaats te maken voor de G.K. van Hogendorpweg.
De Wilgenplas en omgeving is nog steeds een recreatiegebied. In de plas wordt nu gevist, maar niet meer gezwommen. Van de zonneweide wordt nog steeds gebruik gemaakt.